Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2017. Július 04. Kedd, 18:14:16

Hírlevél 2017 június

Fogadjátok szeretettel júniusi hírlevelünket!

Megvalósított programunk

  • Egyesületünk 2017. június 1.-én rendezte meg a hagyományos Gyermeknapját a győri Xantus János Állatkertben. Az Egyesület Elnöke, Tóth Jánosné kedves szavakkal köszöntötte a résztvevőket. Az eseményt megnyitotta Simon Róbert Balázs, Országgyűlési Képviselő; köszöntőt mondott Széles Sándor, Kormánymegbizott. A programon tiszteletét tette Dr. Pető Péter, a Győr- Moson- Sopron Megyei Közgyűlés Alelnöke; dr. Gönczöl László, nyugalmazott tanszékvezető, főiskolai tanár, a Fogyatékossággal Élők Megyei Sportszövetségének Elnöke; valamint a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének vagány motorosai. A jó időjárásnak köszönhetően 1000 fő látogatott el a Gyermeknapra. Az esemény résztvevői ásványvízet és fagylaltot kaptak hűsítőként. Az Intersnack Magyarország Kft. jóvoltából mindenkinek jutott a chio termékekből. A délelőtt folyamán mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő foglalkozást: lufi hajtogatáson, arcfestésen, arany és ezüsttetováláson, aszfaltrajzoláson, valamint kreatív foglalkozáson lehetett részt venni. A Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének motorosainak segítségével a bátrabbak felülhettek a vagány járgányokra. A gyönyörű állatkertet bejárók találkozhattak Szabolccsal, a csacsival és Lucával, a kecskével; részt vehettek hüllőházas simogatáson és megismerhették Petrát, a dromedárt és Zarát az arapapagájt. Az esemény ideje alatt 32 önkéntes diák segédkezett a megvalósításban, akik példaértékű és humánus magatartásukkal hozzájárultak a sikeres programhoz. Minden Támogatónak köszönjük, hogy lehetőségihez mérten támogatta rendezvényünket!
  • 2017. június 16.-án elkezdődött a mesekoncertek sorozata Farkas Árpád az EURÓPA Koncert Szalonegyüttes vezetőjének irányításával. A közönség már megismerhette a különféle hangszereket, most pedig mesébe illesztett klasszikus művek által halhatta is. A telhetetlen Méhecske és a Prücsök mese hangzott el.
  • 2017. június 26.-28.-ig önérvényesítő képzésen vehettek részt az összekötőink. A háromnapos képzést Győrben tartották meg a budapesti ÉFOÉSZ dolgozói. Információt nyújtottak az önérvényesítésről, valamint foglalkoztak az ENSZ Egyezménnyel, támogatott döntéshozatallal és a könnyen érthető kommunikációval.

Felhívás!

2017. május 30.-án Dr. Somogyi Tivadar Alpolgármester Úrtól 10 darab fürdőbérletet vehettünk át, mely a Rába Quelle Fürdőbe érvényes. A bérletek csak hétköznapi belépéssel vehetők igénybe, ünnepnapokon és hétvégén nem. Kérünk benneteket, hogy jelezzétek igényeiteket Egyesületünk felé.
Várjuk az É.S.S.E. tagjaink jelentkezését!

Programlehetőség

  • 2017. 06.30. – 2017. 07.02. – Györkőcfesztivál
  • 2017. 06.30. – 2017. 07. 09. – Pannonhalmi levendulahetek
  • 2017. 07. 23. – 2017. 07.29. – Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

Hírek a nagyvilágból

Mellékletek

Egyesületünk munkatársai a nyári hónapok hasznos eltöltésére
összeállítottak egy nyári kreatív játékgyűjteményt.

A decoupage, azaz szalvátatechnika azt hiszem, mindenkinek ismerős, és kreativitásunkat szabadjára engedve bármilyen felületre alkalmazható. Így például a vízparton begyűjtött kincsekre is!

Készítsetek papírsárkányt!

Készítsetek dobot konzervdobozból!

A nagy nyári melegben csatázzatok vizibombákkal!

Fessetek nyári színekben pompázó cserepeket!

Alkossatok madáretetőt és helyezzetek el benne magokat!

Játszatok ugróiskolát!

Ki dobja le az összes dobozt?

Kellemes időtöltést és nyarat kívánunk mindenkinek!

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014