Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2017. December 08. Péntek, 12:31:18

Hírlevél 2017 november

Fogadjátok szeretettel novemberi hírlevelünket!

Decemberi programunk

  • 2017. december 7. - 15 óra
    Motoros Mikulás és Mikulás Disco

    Pálffy Miklós Kereskedelmi Iskola (9023 Győr, Földes Gábor u. 34.-36.)

Megvalósított porgramjaink

  • Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr- Moson -Sopron megyei Egyesülete 2017. november 9.- én kirándulást szervezett Budapestre a sérült fiatalokat nevelő családok részére. Délelőtt folyamán ellátogattunk a Csodák Pakolátájba, ahol kipróbáltunk sok eszközt, járthattunk a holdon, ugrálhattunk a Marson, játszhattunk különböző ügyességi játékokkal, tekertük az ördöglakatot, és még nagyon sok mindenre rácsodálkozhattunk. Délután elmentünk a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol a Csodagömb Karácsonyra hangoló előadást láthattuk. Hol nagyokat nevettük, vagy éppen lélegzet visszafojtva figyeltük a különböző számokat.
  • 2017. november 24.-én megrendezésre került az utolsó mesekoncertünk. Körbejártuk a világot az "EURÓPA" Koncert Szalonegyüttessel, Farkas Árpád művész úr vezetésével. Külön öröm volt számunkra, hogy a RADOFÓNIA tagjai is zenéltek és énekeltek. Reméljük, hogy jövőre is lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek.

Közérdekű indormáció

  • Az ENSZ december 3-át a FOGYATÉKOS EMBEREK NEMZETKÖZI VILÁGNAPJÁvá nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Az így élők száma világszerte mintegy 650 millió főre tehető, közülük 400 millióan a fejlődő országokban élnek, gyakran emberhez méltatlan körülmények között. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékkal élő emberek számát. Az ENSZ Közgyűlése 2006. december 13-án fogadott el egyezményt a fogyatékkal élők jogainak védelméről, amely 2008. május 3-án lépett hatályba. Magyarország az elsők között csatlakozott az új egyezményhez. A mintegy 50 fejezetből álló konvenció megköveteli a csatlakozó országoktól, hogy fokozatosan könnyítsék meg a hátrányos helyzetűek részvételét a közlekedésben, az oktatásban, a munkában, a kikapcsolódásban, és törvényben kell tiltaniuk a fogyatékkal élők bármilyen megkülönböztetését, törölniük kell jogrendjükből a hátrányos megkülönbözetést tartalmazó jogszabályokat. Ez az első olyan nemzetközi egyezmény, amely jelnyelven, Braille-írásos verzióban, az értelmi fogyatékosok számára könnyített változatban is hozzáférhető.

Felhívás

  • Az ÉFOÉSZ szeretné a figyelmetekbe ajánlani a megjelent észrevételeiket, amit az EFOP- 2.2.2 – Intézményi férőhely kiváltás című pályázat szakmai programjainak tartalmáról készítettek.
    Az észrevételek online elérhetőek az alábbi linkről:
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1789909857969565&id=1510195069274380

    Kérünk Benneteket, hogy aki Facebook-on fenn van, nyomjon egy „tetszik”-et vagy ossza meg a hírt, mert informálisan tudja az ÉFOÉSZ, hogy az EMMI figyeli az oldalaikat és fontos lenne, hogy lássák, hogy az embereket érdekli a téma.

Pályázati felhívások

Hírek a nagyvilágból

Mellékletek

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014