Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2023. Június 16. Péntek, 17:55:02

Hírlevél 2023 június

Fogadjátok szeretettel júniusi hírlevelünket!

Kedves Tagjaink, Érdeklődők!

Fogadjátok szeretettel a júniusi hírlevelünket!

Megvalósult programok

2023.05.11. - Jeli Arborétum Kám, Vasi skanzen Szombathely
2023.05.11-én ellátogattunk a Jeli Arborétumba Kámba, ahol mesés látvány fogadott bennünket. Sétánk során a világ 10 különböző erdőrészletét ismerhettük meg, megcsodálhattuk szemkápráztató rododendronokat (havas szépe), de figyelmet érdemeltek az örökzöldek is. Ezután ellátogattunk a Vasi skanzenbe Szombathelyre, ahol a skanzen eredeti, áttelepített épületei között ismerkedhettünk meg a régi falu hangulatával. Jónéhány tagunkat tudtuk elvinni erre a kirándulásra a megye különböző területein lévő intézményekből és hozzánk csatlakozott a Zsirai Fogyatékosok otthon 7 lakója is. Csodásat kirándultunk a fiatalokkal, köszönjük a részvételt!

2023.04.27. - Tihanyi Levendulaház Látogatóközpont, Zirci Arborétum
2023.04.27-én ellátogattunk a Tihanyi Levendulaház Látogatóközpontba, ahol egy nagyon jó programon vettünk részt, kisfilmet nézhettünk meg a Tihanyi-félszigetről és a levenduláról, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról, majd szappangolyót készítettünk. Hazafelé úton ellátogattunk a Zirci Arborétumba, ahol a halastó partján telepített dísznövények, évelőágyások üde látványa varázsolt el bennünket. Erre a kirándulásra Általános iskolásokat vittünk. Köszönjük a részvételt, mesés nap volt! :)

2023.05.25. - Értelmileg Sérültek Napja a győri Xantus János Állatkertben
2023.05.25-én került sor az ÉSSE Fogyatékossággal Élők Napja rendezvényére a Xantus János Állatkertben. Egyesületünk nevében hálásan köszönjük a városvezetőknek és támogatóinknak, hogy ismét eljöttek erre a napra és személyes részvételükkel is biztosították tagjainkat támogatásukról. Köszönjük az állatkert igazgatójának és minden kedves munkatársának, hogy az állatkert ismét helyszínéül szolgálhatott rendezvényünknek, és a számunkra szervezett programoknak köszönhetően, egy csodás napot tölthettünk el együtt. Köszönjük segítőink áldozatos munkáját, mellyel lehetővé tették, hogy fiataljainknak minél több élményben lehessen része a különböző programok lebonyolítása által. Köszönjük, az anyagi támogatást és, hogy minden résztvevőnek juthatott a finom fagylaltból is! Köszönjük a Pálffy iskola önkéntes diákjainak a lelkes segítséget, és fiataljaink felé tanúsított figyelmességet! (fotó: kisalfold.hu)
https://www.facebook.com/watch?v=742611320948106
https://www.kisalfold.hu/galeria/esse-nap-ertelmileg-serultek-es-segitoik-a-gyori-allatkertben/

Különleges élmények az értelmileg fogyatékossággal élőknek

A győri A Xantus János Állatkert 2000 óta ad minden évben helyet és támogatást az Értelmileg Sérültek és Segítőik Gy-M-S Megyei Egyesület tagjainak és az erre a napra az ország más részeiről is érkező, értelmileg sérültséggel élők számára. A több mint ezer érdeklődőt vonzó rendezvényt csütörtökön szervezték meg a győri állatkertben, a közelgő gyermeknaphoz kapcsolódva. Az állatkert és az egyesület minden évben, így ezúttal is közösen készült külön programokkal az értelmileg sérült látogatóknak. Nem csak az állatkert lakói, de a csillámtetkó, lufihajtogatás is elvarázsolta a részvevőket. Több, helyi tájegységi összefogásból pedig fagyit is osztottak a jó időben. A megnyitón Tóth Jánosné, az ÉSSE kommunikációs munkatársa, korábbi elnöke elmondta, hogy huszonharmadik éve szervezik meg az állatkerti gyermeknapot. Mint mindig, most is nagy várakozás előzte meg a programot és az adományozóknak köszönhetően ismét egy felejthetetlen élmény részesei lehettek. Mielőtt útnak indultak volna a csapatok felfedezni a hatalmas parkot, dr. Pergel Elza alpolgármester, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, dr. Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke és a rendezvényt támogató egyesületek képviselői szóltak a jelenlévőkhöz. Az állatkerti gyereknap ismét felejthetetlen élményt adott a résztvevőknek, hiszen testközelből is találkozhattak az állatokkal. A legbátrabbak nyakukba vették a kígyókat, pókokat, hüllőket simogattak. (Csapó Balázs)

Felhívás

Látogasd meg az É.S.S.E. Facebook oldalát és weblapját (www.essegyor.hu), ahol még több információhoz juthattok. Napi híreket, programokat és felhívásokat olvashattok.

Hírek a nagyvilágból

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014