Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2019. Január 28. Hétfő, 10:49:41

Hírlevél 2019 január

Fogadjátok szeretettel januári hírlevelünket!

Múlt évünk második felében történt főbb események

Egyesületünk 2018. szeptember 18.-án kirándulást szervezett tagjai számára.
Együtt kerestük fel az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthont, mely Közép-Európa egyetlen medveotthona. Tagjaink nagyon várták a találkozást az állatokkal. Mindenki hozott magával egy kis mézet a maciknak. Az állatkertet nemcsak medvék, hanem farkasok, mosómedvék, ormányos medvék és rénszarvasok is lakják. Délután indultunk tovább a Légiközlekedési Kulturális Központba, ahol már vártak bennünket. Felszállhattunk az összes repülőgépre, beülhettünk a pilótafülkékbe, láthattunk fel- és leszálló, guruló repülőgépeket közvetlen közelről. Tagjaink nagyon jól érezték magukat a kiránduláson, reméljük, hogy hamarosan lehetőségünk lesz egy másik csoportunkkal is ellátogatni a reptérre.

Az ÉSSE 2018. szeptember 29.-én kirándulást szervezett támogatói és önkéntesként dolgozó tagjai részére Wachau, a Duna völgyének leghíresebb ausztriai szakaszára.
Kirándulásunk első állomása Európa legnagyobb bencés kolostora, a melki apátság volt. Az apátságot idegenvezető mutatta be nekünk, ami több mint 900 éve egyházi és kulturális központ, Ausztria egyik legjelentősebb barokk építménye. Utunkat folytattuk Krems városába. A buszon érdekes történetekkel és a tájra jellemző ismeretekkel lettünk gazdagabbak. A városnéző programunk nagyon jól sikerült, Krems városa a régió legnagyobb települése és szinte minden háza műemlék, melyek példásan karbantartottak. Nagy élmény volt a napsütéses időben végig sétálni az ódon utcákon. Minden évben nagyon készülünk erre a kirándulásra, mert így tudjuk megköszönni azoknak az embeeknek a segítségét, akik támogatják egyesületünket.

Az év második felében 3 ÉSSE mesekoncert is megvalósult, Fogadjátok szeretettel a képeket.

2018. szeptember 21.-én, Szüreti mulatság címmel

2018. november 16. TÉT - Brémai Muzsikusok címmel

2018. november 30.- án Adventi Muzsika címmel

Fogyatékos Emberek Világnapja

2018. december 3.-án a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából a város az Olimpiai Sportcsarnokban rendezett ünnepséget.
Tóth Jánosné, egyesületünk elnökasszonya kiemelte, hogy Magyarországon több mint hatszázezer tartósan egészségkárosodott, vagy fogyatékos ember él, és a családtagokat tekintve ez a társadalom egyharmadát jelenti. Fontos, a társadalmi elfogadás erősítése és a sérültséggel élők integrációja a tanulás és a munka világába. Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester a Városháza ezüst emlékérmét adta át Takács Annának, a fogyatékkal élő társai iránt tanúsított segítő magatartásáért, Jagodics Rezsőnének a siketek és nagyothallók közösségéért végzett munkájáért, Reiderné Horváth Izabellának a Vakok és Gyengénlátók Egyesületében végzett közösségi munkájáért és Horváth Tamás ’Batyus” részére rászoruló és elesett embertársai iránt tanúsított példaértékű magatartásáért. A világnap győri ünnepén a Radó-Fonia, Nagy Balázs színművész és a Baráti Dalszínház kedveskedett műsorral a résztvevők számára.

Meghívás a Tópart Pizzériába

2018. december 11.-én az adyvárosi Tópart Pizzéria vendégei voltunk.
Vereckei László tulajdonos hívta meg tagjainkat egy remek hangulatú pizzázásra. A vendégfogadás, a kedves hölgyek segítőkészsége példaértékű volt. Nemcsak a pizzák voltak finomak, és rengeteg, hanem válogathattunk az üdítők között is. Mielőtt elköszöntünk volna, a pizzéria tulajdonosa Mikulás-csomagokkal is kedveskedett a fiataloknak, és ez még nem volt minden, mert fejlesztő füzetekkel is megpakolták az autónkat.

Mikulás disco

2018. december 13.-án, 20. alkalommal szerveztük meg hagyományos Mikuls Diszkónkat.
Az eseményre közel 600 fő tagunk érkezett az egész megyéből. Fiataljaink zenés mulatságon vehettek részt, ahol ásványvizet, péksüteményt kaptak és a nagyszakállú Mikulás is meglátogatott bennünket. A délután legizgalmasabb eseménye a személyre szabott ajándékok kiosztása volt, az Arrabona Eagles Mc Hungary Motorosok jóvoltából.

Meghívást kaptunk a budapesti Liszt Ferenc Kulturális Központba

2018. december 17.-ére kedves meghívást kapott egyesületünk a budapesti Liszt Ferenc Kulturális Központba az ott dolgozóktól.
A repülőgép-múzeumban megtekinthettük a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténetét. Nagyváthy Sándor fedélzeti mérnök kísért minket végig az Aeroparkon. Rengeteg történetet hallottunk tőle a régmúlt időkről, repülőgépekről. Minden repülőgépbe beszállhattunk és megtudhattuk, mikor repültek vele, mikor újították fel. Búcsúzásnál felajánlottak egy tavaszi reptérlátogatást egyesületünk számára.

FONTOS információk

A TAGSÁGI DÍJ 2019-BEN VÁLTOZATLANUL 1000 FORINT, AMELYET SZEMÉLYESEN
(9023 Győr, Mester u. 1. Fsz./110.-es iroda),
SÁRGA CSEKKEN ÉS UTALÁSSAL (11737007-20719157) IS BEFIZETHETŐ.


Felhívnám azon összekötők figyelmét, hogy aki még nem adta le az érvényes intézményi tagnévsort, az tegye meg mielőbb, mert ez alapján tudunk érvényesítő matrciákat, tájékoztató brossúrákat küldeni. Így év elején nekünk csak a nevek számítanak, a tagfizetéseket ez esetben nem nézzük. Ez azért fontos, mert a tagnyilvántartásunkat frissíteni tudjuk. Sajnos év közben nem kapunk tájékoztatásokat egyes változások miatt; számos kellemetlenség ért minket az utóbbi időben- elhalálozás, intézményváltás- miatt, amiről mi sajnos nem kaptunk tájékoztatást korábban. Köszönjük megértéseteket!

2019-ben is várjuk az ügyfélfogadásra érkezőket, minden nap 9 órától 16 óráig a
9023 Győr, Mester u. 1. Fsz./110. szám alatt található központi irodában.

Szolgáltatásaink, amelyeket tagjaink díjmentesen vehetnek igénybe

  • Tagsági kártya igénybevétele: kedvezményes belépők az ország turisztikai helyeire
  • Gyermeknapon, Mikulás-Discon való részvétel
  • Szezonális kirándulásokon való részvétel
  • Jogi tanácsadás
  • Szociális ügyek intézéséhez segítségnyújtás
  • Internet- és számítógép használati lehetőség
  • Könyvkölcsönzés lehetőség.

Önérvényesítő foglalkozások 2019-ben

Az önérvényesítő foglalkozásokat 2019. februártól is Borbély Tímea végzi.

  • Koroncó-Zöldmajor 2 csoport
  • ÉNO- Győr 1 csoport
  • Átmeneti- Győr 1 csoport
  • Márton Lakóotthon 1 csoport
  • MMSZ 1 csoport

Jogszabályi változások

Hírek a nagyvilágból

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át az Egyesületünknek.Kedves Tagjaink, összekötőink! Kérlek, segítsetek nekünk, hogy minnél többen ajánlják fel az Egyesületünk részére! Köszönjük!

Mellékletek

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014