Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2022. Január 17. Hétfő, 14:44:57

Hírlevél 2021 november-december

Fogadjátok szeretettel november-decemberi hírlevelünket!

Kedves Tagjaink, Érdeklődők!

A sok program miatt nem tudtunk minden hónapban hírlevelet készíteni számotokra, de a honlapunkon és a facebook oldalunkon folyamatosan frissítjük a híreket és a beszámolókat!

2021-ben újra elmaradt a Mikulás Disco a covid pandémia miatt!

Az Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos Mikulás disco megtartását, mert zárt helyen maszkban kellett volna megtartani és az oltási igazolványokat ellenőrizni. Lehetetlen lett volna így megtartani.

Programok

November 18.
A Tóparti Pizzéria vezetője Vereckei László meghívott 60 fő sérültséggel élő fiatalt pizzázni a Tópartra. Mindenki annyi pizzát és üdítőt fogyaszthatott amennyi belefért. Tovább gondolva ezt a remek hangulatú délelőttöt, házigazdánk felajánlott egy 100 fős meghívást a Bon Appetit éterembe egy ebédre.

November 30.
Aszaló automatát kapott egyesületünk. Aki szeretné használni jelezze irodánkban, mert kikölcsönözhető! Civil szervezetek kaptak automata befőzőket és aszalógépeket a CÖF-CÖKA, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő jóvoltából Győrben. Az Értelmileg Sérültek és Segítőik Megyei Szervezete, a Győri Tanoda, az Ördögkonyha és a Mikulás Birodalom Alapítvány lett gazdagabb a gépekkel, amikkel lekvárt, ivólevet, teát és forralt bort tudnak készíteni. Az adományozók arra buzdítanak, aki teheti, használja ki az adventi időszakot és segítsen szervezeteknek vagy magánszemélyeknek.
https://www.youtube.com/watch?v=UMeIz2-Q9MY

December 02.
A Bon Appetit vezetősége 100 tagunknak kedveskedett rántott borda hasábburgonyával és egy süteménnyel. Üdítőből itt is rengeteget ihattak fiataljaink. Nagyon nagy élményt jelentett, hiszen étterembe nem mindennap jutnak el sérültjeink. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő úr egy rekesz piros almával lepte meg a résztvevőket. Erről az eseményről a Győr Plusz Tv és a Kisalföld családi napilap is tudósított.

December 08.
Segítőinknek köszönhetően Arrabona Eagles M.C. Hungary Motorosok Baráti körének, Dr. Pető Péter a megyei közgyűlés alelnökének és a NOLATO Magyarország Kft. jóvoltából 820 Mikulás csomagot sikerült megtöltenünk, amit az intézményekbe kiszállítottunk és a családoknak eljuttattunk.

December 15.
A PROHUMAN 2004 Kft. tartós élelmiszereket adott át egyesületünknek, A Soma Kft. pedig poharakat ajándékozott az élelmiszerek mellé. Csomagokat készítettünk rászoruló családoknak, amit a Bárczi Gusztáv Igazgatójának adtunk át, ő pedig továbbította a családok részére.

Az Önálló Életviteli Centrum munkája is tovább folytatódott

Workshop októberben és novemberben az MMSZ Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonában Győr, IKT képzés október 25-27. Győr-Moson-Sopron Megyei Piróth Endre Szociális Központ Rehabilitációs Intézményében Koroncó-Zöldmajor. APP képzés november 10-12-én, majd november 29-december 1. között Győr-Moson-Sopron Megyei Dr. Piróth Endre Szociális Központ Rehabilitációs Intézményében Koroncó-Zöldmajor.

Felhívnám figyelmeteket, hogy ezek a képzések továbbra is a rendelkezésetekre állnak. Aki szeretné, hogy az intézményében tartsunk képzést vegye fel velünk a kapcsolatot!

Workshop témakörei:
1. „Szabadidő, időbeosztás”
2. „Támogatott lakhatás - vár az önállóbb élet!”
3. „Értelek és megértelek” Konfliktuskezelés kommunikációval
4. „Én és a másik” Párkapcsolatok, szexualitás
5. „Veszélyek nélküli élet” Vészhelyzetek
6. „Ne bánts, én sem bántalak!” Bántalmazás és megbirkózási stratégiák
7. Az értelmi fogyatékossággal élő emberek jogai és érdekvédelme, a támogatott döntéshozatal - Könnyen érthető formában
8. „Még nem tudom, de tanulom!” Életviteli társasjáték

IKT képzés a számítógép, tablet, telefon megismerése és kezelése (3 nap).
APP képzés az ÉFOÉSZ által készített program megismerése és használata (3 nap).

Jelenleg 5db tabletet tudnak kikölcsönözni, ha valaki szeretne, kérem, hívjon minket.

A Workshop munkafüzetek elérhetőek az irodában: 9023 Győr, Mester út 1. fszt. 110. Aki szeretne, belőlük jelezze felénk és szívesen küldünk belőle, vagy letölthetőek az efoesz.hu oldalról.

Friss híreinkről, az essegyor.hu oldalról és a facebook oldalainkról tájékozódhattok! Folyamatosan frissítjük.

Kérjük az összekötőket, hogy a tagnévsort frissítsék és küldjék be az irodába, hogy annak megfelelően tudjuk az érvényesítő matricákat kiküldeni, és a tájékoztató füzeteket átadni. Köszönjük!

Hírek a nagyvilágból

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014