Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2021. Október 21. Csütörtök, 21:07:51

Hírlevél 2021 szeptember-október

Fogadjátok szeretettel szeptember-októberi hírlevelünket!

Kedves Tagjaink, Érdeklődők!

A sok program miatt nem tudtunk minden hónapban hírlevelet készíteni számotokra, de a honlapunkon és a facebook oldalunkon folyamatosan frissítjük a híreket és a beszámolókat!

Megvalósított programjaink

  • Július 19-23-ig AP képzést tartottunk a MMSZ Gondviselés Háza Fogyatékosok Nappali Otthonában
  • Folytatódtak a Workshop képzések a nappali intézményekben. Ne bánts és én sem bántalak témában
  • Önérvényesítő foglalkozások megtartása. MMSZ Gondviselés Háza Fogyatékosok Nappali Otthona, Fogyatékosok Átmeneti Gondozóháza, EESZI Fogyatékosok Nappali Otthona, Gy-M-S Megyei Dr. Piróth Endre Szociális Központ Rehabilitációs Intézménye, ”Híd a jövöbe” Alapítvány Márton Lakóotthon
  • A Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója felvette velünk a kapcsolatot, hogy segítsük egymás munkáját
  • Szeptember 15-én a Xantus János Állatkertben megtartottuk a Fogyatékossággal élők napját 800 fő részvételével
  • Támogatóinkat egy kirándulás keretén belül egy közös beszélgetésre, gondolkodásra invitáltuk meg. Dobronakba utaztunk.
  • Szeptember 26-30 között az Önérvényesítő fiatalokkal Szilvásváradra utazhattunk
  • Október 7-én "Az álmodtam egy világot magamnak” - 40 éves az ÉFOÉSZ kiállítás megnyítója a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal aulájában
  • Tisztújító közgyűlés

A képes beszámolók magukért beszélnek.

2021. szeptember 15. Xantus János Állatkert a Fogyatékossággal élők Napja
Köszönjük az Állatkert Igazgatójának Dr. Andréka Györgynek a lehetőséget, hogy ezen a napon miénk az állatkert. Az Arrabona Eagles M.C. Hungary Motorosok Baráti körének, Dr. Pető Péternek az anyagi támogatásukat.

Támogatói kirándulás Dobronakba
Minden évben azokat az embereket hívjuk meg, akik rendezvényeinken önkéntesként egész nap velünk vannak, hogy nektek segítsenek, vagy anyagilag támogatják egyesületünket. Köszönet érte.

Öt felejthetetlen nap a Felnőtt korú Önérvényesítő Fiatalokkal az É.S.S.E. szervezésében
A Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázaton a "Felnőtt korú Önérvényesítő fiatalok találkozása" címmel az É.S.S.E. elnyerte a támogatást. Szilvásváradon a Szalajka Fogadóban foglaltunk szállást 50 fő részére. Az önérvényesítő fiatalok, már nagyon várták, hogy újra együtt lehessenek rég nem látott társaikkal. Több intézményből és családban élőkből állt össze a csapat. Előre megszerveztük a programokat. Időpontokat, idegenvezetőket foglaltunk számukra. Nem csak tanítani szerettünk volna őket, hanem a környező nevezetességeket is sorba vettük az öt nap során. Délelőtt gyógypedagógus kollégánk Kóbor Alida a Támogatott lakhatásról tanította a fiatalokat, és beszélgetett velük erről a lakhatási formáról. Minden délután pedig a kirándulásoké volt a főszerep. Ellátogattunk Aggtelekre a Cseppkőbarlangba, ahol idegenvezetőnk megismertetett bennünket a túra során egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. A sok fekete szín, a kormos képződmények, sziklák mind-mind az elődök emlékeit őrzik. Hatalmas termeken haladva láttuk a függő- álló cseppköveket, cseppkőoszlopokat Így született a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújtott felejthetetlen élményt. Másnap Eger városát nézhettük meg, ahol ugyancsak a várost jól ismerő idegenvezető kalauzolta társaságunkat. Az Egri várban megnézhettük a Gótikus Püspöki Palotát, amely az Egri vár egyetlen olyan épülete a várfalakon belül, amely már a 16. században is állt. A házat akkor még főhadiszállásként használták, ezen falak között tervezte meg Dobó István a csata stratégiáját. A várból lesétálva a Dobó térre érkeztünk, megnéztük a Minorita templomot, felülhettünk az óriáskerékre, hogy onnan csodálhattuk meg a várost felülről. "Ismerd meg hazánk" nevezetességeit program keretében a Szalajka Völgyébe kirándultunk, ahová meghívtuk az egri Önérvényesítő fiatalokat, akikkel együtt töltöttük a napot. Felfelé kisvonattal utaztunk, majd onnan visszasétálva gyönyörködtünk Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló helye az őskortól lakott középhegységi jellegű völgybe. A bátrabbak felmásztak az Istállós-kői-barlanghoz, rácsodálkoztunk a Fátyol- vízesésre, félúton megnéztük Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot, majd a völgybe érve a Lipicai ménes lovaiba gyönyörködhettünk. Az 5. napon elbúcsúztunk vendéglátóinktól, akik mindent megtettek azért, hogy a sérültséggel élő fiatalok jól érezzék magukat ebben az 5 napban. Hazafelé még egy program hátra volt a budapesti Tropicarium látogatása. Mindig nagy élményt jelent a cápák, aligátorok, egzotikus hüllők és kétéltűek, kis majmok, madarak, és több ezer színes halfaj látványa. Rengeteg fényképet készítettek a kirándulások alatt fiataljaink, ami egy örök élményt jelent számukra. Köszönjük a segítők munkáját, akik együtt gondolkodtak és dolgoztak velünk ebben az öt napban.

2021. október 7. „Álmodtam egy világot magamnak” 40 éves az ÉFOÉSZ kiállítás a sérültséggel élők munkáiból.

Megtekinthető 2021. október 20-ig. A NOLATO Magyarország KFt jóvoltából a kiállítókat jutalmazhattuk.

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014