Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2022. Április 11. Hétfő, 18:39:35

Hírlevél 2022 március

Fogadjátok szeretettel márciusi hírlevelünket!

Kedves Tagjaink, Érdeklődők!

A pandémia megszűnése végre lehetővé tette, hogy újra együtt lehessünk veletek. Megtartottuk az első mesekoncertünket a József Attila Művelődési házban. Az „EURÓPA” Szalonegyüttes Farkas Árpád vezetésével, a Rút Kiskacsa meséjét dolgozta fel komolyzenei muzsikába ágyazva. A RADÓ-Fonia ullvilás sérültséggel élő fiatalokból álló zenekar 4 tagja pedig különböző zenékkel szórakoztatták a közönséget. A mindenki által már nagyon várt mesekoncertet vastapssal jutalmazta a hallgatóság. A facebook oldalunkon további képeket is meg tudtok nézni! https://www.facebook.com/essegyor

40 éves az ÉFOÉSZ

Az ÉFOÉSZ fennállásának 40. évfordulóját ünnepeltük 2022. március 21.-én egy jubileumi rendezvény keretén belül Budapesten a Szépművészeti Múzeum Román csarnokában. Felidézték a Szövetség érdekvédelmi tevékenységének mérföldköveit és köszönetet mondtak azoknak az embereknek, akik áldozatos munkájukkal lehetővé tették, hogy az ÉFOÉSZ Magyarország egyik legnagyobb és leghatékonyabb civil szervezetté váljon. Ezen a napon adták át a Göllesz Viktór ösztöndíjakat és elismerő okleveleket is.

Idén hat fiatal nyerte el a Göllesz Viktor ösztöndíjat

Az előző évi kihagyást követően idén ismét átadtuk a Göllesz Viktor ösztöndíjakat. A kuratórium az idei évben hat tehetséges fiatal támogatásáról döntött, és további öt fiatal pályázatát részesítette elismerésben. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége 2003 óta évente adja át a Göllesz Viktor ösztöndíjat olyan értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a munka, a tanulás, valamely sportág, művészeti ág vagy az önérvényesítés terén.

Művészet kategória: Máté Barbara, Kurucz Annamária
Sport kategória: Flórián Laura
Önérvényesítés kategória: Pál Sándor
Munka kategória: Fáth Krisztofer
Tanulás kategória: Kadlicskó Kristóf

További elismerésben részesültek:

Sport kategóriában:

Szabó Linda

Művészet kategóriában:
Árvai Martina, aki fiatal kora óta foglalkozik a zenéléssel, furulya hangszeren játszik és már rengeteg fellépésen és versenyen vett részt. Martina célja az, hogy a fogyatékossággal élő társai és szüleik számára megmutassa, hogy a zene világában is van lehetőség az érintettek számára.

Balogh Nagy Olivér több éve zenél, zongorán játszik, tagja a győri Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI ritmushangszereseinek és a jelenlegi célja egy új hangszer, a hegedű kipróbálása.

Kocsis Zsombor, aki számára nagyon fontos a zenélés, mert az nagyban hozzájárul életminőségének javításához. Zsombor zongorán játszik, tagja a győri Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI ritmushangszereseinek és fellépései során fontos számára, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket képviselheti.

Major Máté, aki elkötelezett vers-és prózamondó, valamint lelkes tagja az iskolai színjátszónak, és mindkét területen számos országos szintű helyezést ért el. Máté tanárai szerint igazán kitartó és motivált tanuló, akinek a színjátszás segít ablakot nyitni a világra!

Árvai Martina, a győri GYMSZC Szabóky Adolf Szakiskola tanulója.
Balogh Nagy Olivér, Kocsis Zsombor a győri Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI tanulója.

A díjátadóra önérvényesítő fiatalokat is meghívtak, az egyesületünkből, 4 fiatalt tudtunk elvinni.

A díjazottakról a https://efoesz.hu/efoesz/iden-hat-fiatal-nyerte-el-a-gollesz-viktor-osztondijat weboldalon olvashattok!

Minden kedves Tagunkat szeretettel várunk a Közgyűlésünkön!

2022. április 07. 15 óra a Kormányhivatal dísztermébe.

Gyermekrehab Győr

Kedves Szülők!
Következő gyermek rehabilitációs rendelésünk időpontja: 2022. május 6.
Bejelentkezés: +36 70 409 3320

Új programokat is szervezünk számotokra:

2022. április 8. - közgyűlés, 15.00 óra
2022. április 14. - workshop, Táplánypuszta
2022. április 21. - önérvényesítés FNO
2022. április 28. - kirándulás, Fertőd- Sarród Lászlómajor (Általános iskolások számára)

Adó 1%

Kérjük, hogy ebben az évben is támogassa adója 1%-ának felajánlásával az egyesületünknél folyó munkát! Minden évben nagy segítséget jelent a pénzbeli hozzájárulás is, melyből tagjaink programjait tudjuk megszervezni, és az iroda fenntartását tudjuk biztosítani.

Aktuális hír!

Mellékletek

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014