Menü

 Vissza a hírekhez

Hírlevél

 2022. November 22. Kedd, 18:39:10

Hírlevél 2022 november

Fogadjátok szeretettel novemberi hírlevelünket!

Kedves Tagjaink, Érdeklődők!

November az egyesület életében a pályázatok elszámolásának időszaka. Számba vesszük az egész évben zajlott programokat. Pontos kimutatást végzünk, hogy melyik programra mennyit költöttünk el. Készülünk a decemberi egymást érő programsorozatokra.

Mikulás disco

Nagyon jó hír számunkra és számotokra, hogy december 8-án végre meg tudjuk tartani a hagyományos MIKULÁS DISCONKAT a Pálffy Miklós Kereskedelmi Iskola aulájában. Várunk Benneteket nagyon sok szeretettel!!! Mi nagyon készülünk, reméljük Ti is. Vegyétek fel a tánccipőtöket, mert a parti fergeteges lesz. Diszkósunk az ismert Tamás Dávid lesz. Mindenki kap Mikulás csomagot, ásványvizet és harapnivalót!

Sport program

December 1-én egy újabb, remek sportprogramot szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, melynek szervezője a Győri Atlétikai Club, Papp Oszkár a GYAC elnöke és Kozma Szabolcs Tagintézmény-igazgató, Okleveles gyógypedagógus.

Időpontja: 2022. december 1., 9:00 -12:00-ig
Helyszíne: Olimpiai Sportpark, 9025 Győr, Radnóti Miklós u. 46.

A programról bővebben a mellékelt tájékoztatóban olvashattok!

Várjuk jelentkezéseiteket 2022. november 18. 12:00 óráig!
E-mail: timeaesse@gmail.com
Telefon: 20/579-36-10

A sportágak a következők:
- DARTS,
- ERGOMÉTER,
- BOCCIA,
- VAK PINPONG,
- NORMÁL PINPONG,
- CSÖRGŐLABDA

A vidékről érkező résztvevőket és győri résztvevőket busszal (Győrön belül) helyszínre szállítják. Kérjük, hogy akik jelentkeznek erre a rendezvényre, jelezze felénk a létszámot és hogy kérnek-e szállítást és honnan és hány órakor. Fontos, hogy tudjuk, hány résztvevőre számíthatnak a szervezők, mert úgy tudnak megfelelően felkészülni a sportágakhoz szükséges eszközökkel. Mindenki kap ajándékot!

Sport program

December 2-án szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a következő programot:
Kertész Tamás az Emberség DSE elnöke 2022. december 2-án, reggel 9:00 órától szeretettel várja a résztvevőket az Egyetemi Csarnokban megrendezésre kerülő programra. A délelőtt folyamán különböző sportokat lehet majd kipróbálni, lesz 2 előadás és első alkalommal kerül sor a Gönczöl Laci bácsi emlékére alapított díj átadására. A program plakátja készül, melyet hamarosan oldalunkon is meg fogunk osztani! A programra egyesületünknél is van lehetőség jelentkezni (e-mail: timeaesse@gmail.com, 20/5793610).

Tóparti Pizzéria meghívása

2022. november 9-én, ismét 60 fő értelmileg sérült tagunk és kísérőik kaptak meghívást a Tópart Pizzéria tulajdonosától egy (már hagyományosnak mondható ) szuper hangulatú pizzázásra. A végeláthatatlan mennyiségű, finomabbnál-finomabb pizzák, üdítők és a mindig kedves vendéglátás mellett, a mai nap hangulatát emelte, hogy tagjaink a finomságokat élőzene kíséretében fogyaszthatták el. Fiataljaink és az ÉSSE vezetősége nevében nagyon köszönjük Vereckei Lászlónak, hogy ismét gondolt ránk, és meghívásával ma is 6O fő tagunk számára szerzett felejthetetlen, élményekben gazdag napot! Köszönjük!

Elkészült az új kék kiadványunk könnyen érthető formában!

3 éve működnek az ÉFOÉSZ Önálló Életviteli Centrumai

2022 november 8. ÉFOÉSZ

„Amikor önállóak vagyunk, akkor a lelkünkben érezzük, hogy vagyunk valakik”- mondta egy önérvényesítő az Önálló Életvitel Európai Napján.

Szövetségünk egy 2018-ban elnyert uniós pályázat (EFOP-1.1.5-17-2017-00003) keretein belül hozta létre 20 önálló életviteli centrumát. A Centrumaink olyan szolgáltatásokkal segítik az értelmi fogyatékossággal élő embereket, amelyek támogatják önálló életvitelüket. Az önálló életviteli képességek fejlesztésének célja, hogy az érintettek egyre önállóbban és függetlenebbül birkózzanak meg a mindeni életben felmerülő feladatokkal. Fontos célkitűzésünk, hogy segítsük az értelmi fogyatékossággal élő emberek intézményi elhelyezésből otthoni vagy közösségi alapú elhelyezésbe való áttérését. Az önálló életvitel megőrzése, támogatása elképzelhetetlen támogatott döntéshozatal nélkül. A döntéshozatal gyakorlása, segíti az érintettek felelősségvállalását, beilleszkedését a közösségbe. Centrumaink 576 fogyatékossággal élő embernek tartott workshop mellett, az idei évben mintegy 800 szociális szakember számára is tartanak a támogatott döntéshozatallal kapcsolatos információs napokat. Központjaink működésének egyik alapelve, hogy a szolgáltatások felhasználói maguk is aktívan vegyenek részt mind a működtetésében, mind pedig a szolgáltatások biztosításában. Fontos feladatunknak tekintjük azt is, hogy megteremtsük a helyi szolgáltatások közötti kapcsolódás (támogatói hálózat) kialakítását. Ennek érdekében együttműködünk önkormányzatokkal, egyházakkal, karitatív szervezetekkel, helyi egyesületekkel. Egyéb szolgáltatásaink: általános tájékoztatás, egyéni és csoportos tanácsadás, eszközkölcsönzési rendszer IKT eszközök és fogyatékosság specifikus eszközök vonatkozásában, sorstársi segítő szolgálat, önálló életviteli workshopok szervezése az önálló életviteli készségek fejlesztése érdekében, önérvényesítő csoportok működtetése, egészségügyi-, jogi tanácsadás illetve oktatási, foglalkoztatási, szociális szolgáltatások működtetése. Már több mint 3000-en keresték fel az országszerte megtalálható Önálló Életviteli Centrumainkat.

A programot az uniós pályázat lezárulta után a magyar állam támogatja.

További tájékoztatást és a Centrumok elérhetőségei az alábbi linken található:
https://efoesz.hu/efop-1-1-5-17-2017-00003

Akit érint, keresse őket!

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014