Menü

2023. programok

2023. április 13.

Megtartottuk éves Közgyűlésünket a Kormányhivatal Dísztermében. A közgyűlésen 43 fő vett részt, 16 vendég és 27 szavazóképes tagunk. Elfogadásra kerültek a tisztségek és az iroda székhelyének megváltoztatása.

2023. április 27.

2023. április 27-ére szerveztük meg gyermekkirándulásunkat. A programra 50 fős buszt béreltünk és ellátogattunk a Tihanyi Levendulaház Látogatóközpontba, ahol egy nagyon jó programon vettünk részt, kisfilmet nézhettünk meg a Tihanyi-félszigetről és a levenduláról, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról, majd szappangolyót készítettünk. Hazafelé úton ellátogattunk a Zirci Arborétumba, ahol tagjainkkal egy kellemes sétával zártuk a programot. A kiránduláson 47 fő vett részt.

2023. május 11.

Nagyobb korosztállyal mentünk kirándulni. Erre az alkalomra is 50 fős buszt béreltünk, de a Zsirai intézményből külön busszal is érkeztek tagok a kirándulásra. Ellátogattunk a Jeli Arborétumba Kámba, ahol mesés látvány fogadott bennünket. Sétánk során a világ 10 különböző erdőrészletét ismerhettük meg és megcsodálhattuk szemkápráztató rododendronokat. Ezután ellátogattunk a Vasi skanzenbe Szombathelyre, ahol a skanzen eredeti, áttelepített épületei között ismerkedhettünk meg a régi falu hangulatával. A kiránduláson 55 fő vett részt.

2023. május 25.

Egyesületünk 2023.05.25-én 10 órai kezdettel tartotta a már hagyományos Fogyatékossággal Élők Napját a Xantus János Állatkertben. A rendezvényt Pergel Elza alpolgármester asszony nyitotta meg. Köszöntőt mondott Széles Sándor főispán úr, Dr. Pető Péter úr a Gy-M-S megyei közgyűlés alelnöke és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő úr. Rendezvényünket ismét Dr. Pető Péter a megyei közgyűlés alelnöke és a NOLATO Magyarország Kft. támogatta, így az állatkerti belépőjegyek árának egy részét a támogatásból tudtuk fizetni. A Motorosok Baráti Körétől 150.000 Ft támogatást vehettünk át. Fiataljainkat érkezéskor ásványvízzel köszöntöttük, majd a megnyitó után a győri Férfi Klub jóvoltából mindenki számára jutott jégkrém is. Egyesületünk lufihajtogatással, állatkerti totóval, csillámtetoválás készítéssel várta a résztvevőket, illetve látogatóink részt vehettek az állatkert által szervezett programokon is. A rendezvényen 860 fő vett részt, és ismét egy csodás napot tölthettünk el együtt.

2023. június 8.

Egyesületünk 2023.06.08-ára egy nagyon kedves felajánlást kapott a FOR-ZA UNO Kft. (setahajozas-gyor.hu) ügyvezetőjétől Greguss Andrástól, melynek köszönhetően 20 fő tagunkat volt lehetőségünk meghívni egy nagyon jó hangulatú sétahajózásra. Erre a programra intézményben és családban élő fiataljainkat hívtuk meg, akik nagy örömmel, izgatottan érkeztek. Két 10-10 fős sétahajónk András és Gábor vezetésével az Amstel Hattyú Fogadó kikötőjéből indult az Aranypart felé. Ezután visszakanyarodva áthaladtunk a Jedlik Ányos híd alatt és elértük a Rába folyó torkolatát. A Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozása csodás látvány volt a vízről szemlélve, melyet András kedves történetei tettek még érdekesebbé tagjaink számára. Utunk során mesélt a fiataloknak Sziget városrészről, a Püspökvár toronykilátójáról, a Radó-szigetről és számos más érdekességről. A Rába folyón ringatózva a történelmi belvárost is megcsodálhattuk, majd elértünk a Petőfi hídig. Fordulás után visszatértünk a Rába torkolatig, majd onnan újra a Mosoni-Dunán hajóztunk a Széchenyi hídig. A kb. 1 órás hajóutunkat a fogadó kikötőjében zártuk. Fiataljaink nagyon jól érezték magukat és az idő is kegyes volt velünk, hiszen a napok óta tartó esőzés, erre a délelőttre elállt és még a nap is előbújt. Egyesületünk és tagjaink nevében is nagyon köszönjük ezt a csodás programot.

2023. június 30.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úrtól 20 darab fürdőbérletet vehettünk át, mely tagjaink számára biztosít ingyenes belépést az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőbe. A bérletek hétköznapokon igényelhetőek irodánkban (9023 Győr, Mester u. 1. fsz. 106. H-P.: 9:00-16:00 h-ig). A kártya hétfőtől vasárnapig, azaz a hét minden napján használható. Egy nap egy kártyával egy fő léphet be a fürdőbe, azaz napszakonként megosztani egymás között a többszöri belépést nem lehet. A kártya a Vízi Élménypark és Gyógyfürdő teljes területére érvényes, a termálfürdő részlegre is, KIVÉVE a szaunavilágot. A japán szaunavilágba kiegészítő jegy vásárlásával lehet belépni! Kérünk benneteket, hogy jelezzétek igényeiteket Egyesületünk felé! Várjuk jelentkezéseteket!


2023. október 5. - É.S.S.E. kirándulás

2023. október 5-én ismét egy csodás napot tölthettünk el együtt. A Városi Civil pályázat támogatásának köszönhetően kirándulásra hívtuk meg a családban és intézményben élő tagjainkat. 47 fővel, bérelt busszal utaztunk Budapestre. A délelőtt folyamán ellátogattunk a Magyar Természettudományi Múzeumba. A múzeum hazánk leggazdagabb természetrajzi gyűjteménye. Látványos kiállítóterei és nagyon gazdag leletanyaga kirándulóinkat is elvarázsolta. Minden zeg-zuga hasznos ismeretekkel és a felfedezés örömével gazdagított bennünket. Délutánra a Madame Tussouds kiállítás megtekintésére foglaltunk csoportunk számára időpontot, hogy megismerkedhessünk az ikonikus hírességek csodálatos világával. 51 magyar és nemzetközi híresség viaszszobra várt bennünket egy közös szelfire. Felsorolni is nehzéz volna a hírességeket, de készítettünk szelfit Lady Gagával, Brad Pittel vagy Freddie Mercury-vel. Találkoztunk Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy kiköpött másával. Csodálatos nap volt, rengeteg izgalmas élménnyel. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát a kiránduláson!

Értelmileg Sérültek és Segítőik
Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete
Székhely: 9023 Győr, Bárczi Gusztáv u. 2.
Iroda: 9024 Győr, Borsos Miklós utca 3.
Telefon: +36 96/824-090
Kisalföld Presztízs Díj 2014